Tematrio – skolmiljö

Började ju själv skolan idag, så då känns ju Lyrans tematrio ganska så passande. Jag upptäckte dock att jag har läst betydligt mindre böcker som utspelar sig i skolmiljö än jag trodde, men jag lyckades i alla fall hitta tre bra och mycket läsvärda böcker som utspelar sig i skolmiljö.

1. Among Others av Jo Walton
Mori skadas allvarligt och hennes tvillingsyster dödas när de försöker stoppa sin mors använande av mörk magi, och Mori hamnar hos sin far i England som hon knappt känner. Han och hans systrar skickar iväg henne till en internatskola, långt bort från allt som är hemma för henne. Men hon vet att hon klarar sig så länge hon har sina böcker. Hon älskar fantastiklitteratur, och hela boken är egentligen en hyllning till just fantastiken, skriven av ett fan för fans. En av mina absoluta favoritböcker.

2. Waking the Moon av Elizabeth Hand
Sweeney Cassidy läser på University of the Archangels and St. John the Divine, där hon snart skaffar sig två väldigt karismatiska och lite underliga vänner, Oliver och Angelica. På skolan härskar Benandanti, en order som i största hemlighet kontrollerar varje land, varje stat och varje kyrka i världen. Sweeney har aldrig hört talas om dem, med det har Oliver och Angelica. De två är redan inblandade i Benandantis angelägenheter, och har varit det ända sedan de föddes, och snart så dras också Sweeney in i orderns hemligheter och maktspel.

3. Never Let Me Go av Kazou Ishiguro
Den här boken handlar om Kathy, som växer upp på Halisham som är lite av en blandning av barnhem och internatskola. Hon och alla de andra barnen vet att de är speciella och att de måste ha hand om sig själva eftersom de är så viktiga för andra människor. Under bokens gång, som berättas av Kathy, får man ledtrådar till vad dessa barn är och vad som gör dem speciella. Det är en hemsk och sorglig berättelse som sakta uppdagas, och den idylliska bild man till en början får av Halisham splittras snart.

Det här inlägget postades i enkäter, listor & dylikt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s